Славица Новковић-Винчић
Зорка Тадић
Нада Ивановић

вета Гора u Чикагу, 15. јула, лета Господњег 2000. освештењем које је обавио  Његово Преосвештенство, епископ Америчко-Канадски Митрополије Новограчаничке господин Лонгин са присутним свештенством, оцем Радомиром Никчевиђем, изаслаником Његовог Високог Преосвештенства, митрополита Црногорско-Приморског, господина Амфилохија,као и пред великим бројем присутних грађана, свечано је отпочео са радом први и једини српски православни погребни завод у Чикагу.
У случајевима сахрана ван Америке, Света Гора  има велико искуство и  предност тиме што преко својих службеника у Србији преузима комплетну одговорност транспорта и сахране из било ког места у Америци до било ког места или гробља у бившој Југославији. 
Т е к у ћ е  С а х р а н е
Н а р у ч и т е  Ц в е ћ е
Изјавите саучешће, Запалите свећу
Н а р у ч и т е  K р с т
Изаберите
дрвени крст
или
трајни крст од црног гранита..
.
"Света гора"  ће се наћи у помоћи свим православним хришђанима у најтежим тренуцима и обезбедити достојанствен православни погребни обред, утемељен на начелима квалитета, вредности и услужности, са повољним ценама, вазда под духовним окриљем свете Православне Цркве у својим освештеним капелама у Чикагу, у парохијској цркви или за случај да станујете далеко у погребном заводу близу Вас.
За хитне случајеве молимо позовите: 773.588.2200
Цела процедура обично не траје више од седам дана од датума упокојења, а трошкови сахране у Отаџбини, са укљученим авионским превозом упокојеног лица, преузимањем од места упокојења, плаћањем свих аеродромских и царинских такси на београдском аеродрому Никола Тесла и превозом да гробља у било ком крају бивше Југославије обично не превазилази цену сахране на локалном гробљу у Америци.