Milorad-Milo Rajić Milorad-Milo Rajić

Milorad-Milo Rajić

(1929 +2021)

У уторак 3. августа 2021. године у Чикагу, престало је да куца племенито срце Милорада-Мила Рајића, српског родољуба и антикомунисте, рођеног у Београду 17. маја 1929. године од оца Милана и мајке Надежде Рајић. Вјечнаја памјат.

Шездесетих година Мило је избегао из паклене Југославије. За собом оставља ожалошћену ћерку Наду Рајић и унуку Теодору у Србији, рођаке у Америци и драге пријатеље у Канади, породицу Крстић.

Отац Милорада Рајића, поч. Милан Рајић, мајка Надежда, као и цела породица били су прогањани од југословенског комунистичког режима. Г. Милан Рајић је био политички осуђеник у митровачком затвору што је све на јединствен начин забележио и оставио будућим српским нараштајима, у својим књигама издатим у емиграцији, у Чикагу: Српски пакао у комунистичкој Југославији, трилогија комунистичких злочина и књига Титови казамати у Југославији, која је писана под псеудонимом, у којима је и он био заточен и у којима је описао страхоте којима су невини Срби били изложени. Књиге су остале као сведочанство српском народу, да сазнају кроз какве су све патње и страхоте Срби пролазили за време владавине крволока Броза и његових сатрапа, српских издајица.

Опело је одржано у Манастиру Грачаница у петак 6. августа 2021 у 1 сат после подне у манастору Нова Грачаница, 35240 W Grant Ave. Third Lake IL 60046. 

После Опела, сахрана Милорада Мила Рајића обављена је на манастирском гробљу. 

После сахране у манастирској сали послужена је даћа за покој Милорадове племените душе.

For detailed information please contact:
SVETA GORA FUNERAL HOME, Chicago, tel 773-588-2200.


New Gračanica Serbian Orthodox Monastery
Photo and Video

CONDOLENCES

milorad dancuo (HOT SPRINGS, Arkansas)

ISKRENO SAUCESCE OBITELJI IMENJACE MOJ NEK TI LAKA CRNA ZEMLJA NEK TI BOG DRAGI NAGRADI RAJSKO NASELJE

Maria Salinas (Oak Forest, IL)

Milo was my favorite patient. I went to Serbian Consulate to reconnect him with his family. I cried for him 2 years ago because I felt in his heart his deep desire to be reconnected as he was estranged for 60 years. I never stop thinking about this kind man and now I am at peace knowing that he was surrounded by friends who paid last respects. I would like to extend my condolences to all who was dear to him.

Share Your Memories Or Express Your Condolences Below

SEND FLOWERS

SEND FLOWERS