Milorad-Milo Rajić Milorad-Milo Rajić

Milorad-Milo Rajić

(1929 + 2021)

У уторак 3. августа 2021. године у Чикагу, престало је да куца племенито срце Милорада-Мила Рајића, српског родољуба и антикомунисте, рођеног у Београду 17. маја 1929. године од оца Милана и мајке Надежде Рајић. Вјечнаја памјат.

Шездесетих година Мило је избегао из паклене Југославије. За собом оставља ожалошћену ћерку Наду Рајић и унуку Теодору у Србији, рођаке у Америци и драге пријатеље у Канади, породицу Крстић.

Отац Милорада Рајића, поч. Милан Рајић, мајка Надежда, као и цела породица били су прогањани од југословенског комунистичког режима. Г. Милан Рајић је био политички осуђеник у митровачком затвору што је све на јединствен начин забележио и оставио будућим српским нараштајима, у својим књигама издатим у емиграцији, у Чикагу: Српски пакао у комунистичкој Југославији, трилогија комунистичких злочина и књига Титови казамати у Југославији, која је писана под псеудонимом, у којима је и он био заточен и у којима је описао страхоте којима су невини Срби били изложени. Књиге су остале као сведочанство српском народу, да сазнају кроз какве су све патње и страхоте Срби пролазили за време владавине крволока Броза и његових сатрапа, српских издајица.

Опело је одржано у Манастиру Грачаница у петак 6. августа 2021 у 1 сат после подне у манастору Нова Грачаница, 35240 W Grant Ave. Third Lake IL 60046. 

После Опела, сахрана Милорада Мила Рајића обављена је на манастирском гробљу. 

После сахране у манастирској сали послужена је даћа за покој Милорадове племените душе.

For detailed information please contact:
SVETA GORA FUNERAL HOME, Chicago, tel 773-588-2200.


New Gračanica Serbian Orthodox Monastery
Photo and Video

CONDOLENCES

milorad dancuo (HOT SPRINGS , Arkansas)

ISKRENO SAUCESCE OBITELJI IMENJACE MOJ NEK TI LAKA CRNA ZEMLJA NEK TI BOG DRAGI NAGRADI RAJSKO NASELJE

Maria Salinas (Oak Forest , IL)

Milo was my favorite patient. I went to Serbian Consulate to reconnect him with his family. I cried for him 2 years ago because I felt in his heart his deep desire to be reconnected as he was estranged for 60 years. I never stop thinking about this kind man and now I am at peace knowing that he was surrounded by friends who paid last respects. I would like to extend my condolences to all who was dear to him.

Share Your Memories Or Express Your Condolences Below

SEND FLOWERS

SEND FLOWERS