Mirjana Đorđević Mirjana Đorđević

Mirjana Đorđević

(1956 +2023)

Mirjana Đorđević, 66, passed away on Thursday, June 1, 2023. Born on October 25, 1956 in Niš, Serbia to father Dušan and mother Vera Milenković. Memory eternal.

Dearly beloved mother of Miloš and Marija; Proud grandmother of Viktor, Mona, Matia, and Filip; Loving sister of Sveta Milenković, sister-in-law of Dragana and caring aunt of Andrijana and Bogdan; Dearest mother-in-law of Biljana Djordjević; Loving sister-in-law of Dragana.

Mirjana’s kind and generous heart will be sorely missed by numerous other family members and dear friends in Serbia, the USA and worldwide.

Opelo (Serbian Orthodox Funeral Service) Monday, June 5, 2023 - 12:00 noon at the St. Sava Serbian Orthodox Monastery, 32377 N. Milwaukee Avenue, Libertyville, IL 60048.

Following Opelo, interment will take place at the St. Sava Serbian Orthodox Cemetery.

After the interment, Daća (Serbian Orthodox Memorial Luncheon) will be served at the New Graćanica Serbian Orthodox Monastery, 35240 N Grant Ave, Third Lake, IL 60046.

For detailed information please contact:
SVETA GORA FUNERAL HOME, Chicago, tel 773-588-2200.Photo and Video

CONDOLENCES

Saša Ninić (Niš, Srbija)

Poslednji pozdrav dragoj Miri, divnoj ženi, odvažno, plemenitoj, posvećenoj prijateljima i porodici, odanoj i brižnoj majci dva razdragana, lepo vaspitana deteta, danas ostvareni i uspešni ljudi i takođe brižni roditelji svoje dece, unuci koji su joj bili vetar u leđa, išla je stazama trnja kroz život ali je i dostigla zvezde gde joj je i mesto, njen osmeh topao i mio krasiće svaki naš pogled uperen u beskrajno plavetnilo, raskošno i plavo kao i uvojci koji su joj krasili lice, Saosećamo u bolu i tuzi svim njenim prijateljima i rodbini, neka ti je večna slava i pomen draga Miro.

Mirjana Bradic (Schaumburg, IL)

Iskreno saucesce porodici Dordjevic a Mirjani vecna slava i carstvo nebesko. 🕯

Edyta Smolak (Schaumburg, IL)

My deepest sympathies to you and your family. My thoughts and prayers are with you in your time of grief.

Marina Zdravkovic (Nis, Srbija)

Nepostoje reci kojima bih iskazala tugu koju osecam zbog odlaska svoje najbolje prijateljice,majke,sestre koja se uvek nesebicno davala svima oko sebe kojima je trebala uteha,a to je umela na sebi svojstven nacin i zato je bila privilegija potnavati takvo bice koje ce uvek ziveti u nasim srcima.Zato putuj sa Angelima i znaj da te nikada necemo zaboraviti.Iskreno saucesce porodici Djordjevic koja je neutesna.Voli te tvoja Marina i tvoje Djole kako si me iz miloste zvala NEKA TI JE VECNA SLAVA!!!

Rajko I Vasiljka Zindovic (Beograd, Srbija)

Vijest o tvojoj smrti nas je zatekla nespremne prijateljice.Ali verujemo u "drugi svijet" I znam da cemo se ponovo "negde tamo sresti"prepoznati kao sta smo se prepozinali kao prijatelji.Neka je tvoja zemlja laka I neka je tvoja slava vecna! Iskreno saucesce porodici Dordjevic nase misli su danas sa vama iako smo daleko.

Мирче и Беба (Niš, Srbija)

Nasoj najdrazoj, zauvek zadrzanoj u mislims i srcima, pred saznanjem da ćemo te grliti u pričama, u neispunjenim obećanjims da ćemo se videti, pozdrav koji će te čuvati i voleti do kraja vremena. Miśi i Maji duboko saosećanje sa podsetnikom da uspomeni na majku čuvaju kroz medjusobnu ljubav, Mirče i Beba

Milka Kostadinović (Niš, Srbija)

Poslednji pozdrav našoj tetki, sestri, baka Miri od familije iz Niša. Kada nam odlazi neko mnogo drag, ne boli nas ta mračna, strašna smrt već boli ono što ona ostavlja za sobom. Jedna praznina koja se neda popuniti. Ta jeziva nemogućnost da još nešto uradimo za tu osobu. Reči koje nikad nismo izustili a mogli smo. Sve nas boli. Bole uspomene, fotografije, suze koje ne prestaju da kvase oko. Srce koje se cepa. Boli ta strašna tišina, to što znamo da više nikada nećemo biti zajedno. Nećemo se nikad više ni smejati, niti uživati u našem vanvremenskom razgovoru, zbijati šale na samo nama svojstven način. Boli što će uvek i svuda biti taj neko koji fali i što će zauvek taj neko da nedostaje. Tetka, sele, Mirjanke bila si i ostaćeš deo naših života zauvek. Tvoja familija Kostadinović

Jelena Stojanovic (NiŠ-pantelej, Srbija )

Putuj sada nebeskim carstvom Porodici najiskrenije saucesce

Ivana Krulj (Beograd, Srbija)

Voljeni moji, neka vam Bog da snage da podnosite bol u dostojanstvu kakvom je Micka uvek stremila, a ja ću znati čime je nebo obogaćeno po praznini u duši stvorenoj istovremeno i neverovanjem u stvarnost i borbom sa stvarnošću. Beskrajna ljubav za moju Micku sada je beskraj neba čiju je vedrinu nosila celog života. Ivana

Tihomir i Marija Knezović (DONJI STUPNIK, Hrvatska)

Saučešće Mariji i Milošu te cjeloj ožalošćenoj porodici

Jovana Pavlović (Niš, Srbija)

Zbogom draga Teta Miro 💔 Pamtiću te po tvom osmehu, vedrom duhu i velikom srcu za sve nas. Porodici Djordjević izjavljujem duboko saučešće. Neka joj je večna slava.

Share Your Memories Or Express Your Condolences Below

SEND FLOWERS

SEND FLOWERS